Klikni tu >> NA VRH
Opis bloga:
Zdravljem do srece ili srecom do zdravlja, isto ti se 'vata. Mislim da nema jednog bez drugog.
Ne mislim nikome pamet prodavati, jer postoje ljudi koji od toga zive, vec cu nastojati normalnim "narodnim" jezikom iznjeti svoje misljenje o nekim stvarima vezanima za zdravlje, kako tjelesno tako i mentalno te materijalno.
TEMATIKA
Tjelesno zdravlje:
Sad je stvarno dosta
Prvo ide ciscenje
prvi dan
drugi dan
treci dan
Opet o ciscenju
Riza na mlijeku
ciscenje, nakon 8 dana
po lojtrici gor, po lojtrici dol...


Mentalno zdravlje:
Nesretni ste ili nesigurni u sebe i svoje sposobnosti
Vijesti nase ...
Jurac dragi gledaoci
Vazno je osjecati srecu...

Materijalno zdravlje:
Trebate vise novaca ili vecu kucu i bolji auto
Kako do para...
Kako do para, dio 2
Sve je moguće

zdravljem do srece

26.03.2008., srijeda

Ajmo ispocetka - dan drugi

Kada krenete mijenjati zivotne navike ili kada krenete na dijetu nitko vas nece toliko ometati kao vasi najblizi. Starci, supruznici, decko/cura i ostali. Naravno, prvo primjetite da svi oko vas konstantno jedu. OK, televiziju treba ionako gledati ciljano, samo s razlogom i tocno ono sto zelimo gledati. Zato i sluze rasporedi programa. Moj omiljeni je TVprofil. Casopise i web stranice sa receptima je isto tako lako zaobici. Poznanici na poslu i u drustvenom zivotu se ubrzo primjetiti da "nesto ne stima". Pijete samo vodu, kavu ili caj bez secera, a kako se kucne posjete uglavnom svode na vrijeme prije klope, klopu i vrijeme poslije klope, teze se odlucujete za odlaske drugima, a i drugima je malo blesavo jer je i njima dan sa posjetom tempiran oko pitanja "sta ce se jesti i piti?".
Problem bi obicno nastao kod kuce kad bi stara nekako skuzila da nesto nije "kao obicno" pa bi spekla kolace, a na sam spomen dijete bi komentirala kako trebam vise tjelesne aktivnosti (s time se potpuno slazem), i kako trebam klopati sve.
Supruga ima puno vise razumijevanja jer i nju muce isti problemi, no kako jucer ujutro doma nije bilo maple sirupa, otisla je na posao s komentarom da si bude kupila jogurt usput, a vratila se popodne sa porcijom kineske klope, tj. sa polovicom, jer je tesko pojest cijelu porciju za gablec i nastavit radit. Nakon otvaranja apetita, planuo je i nekakav losos i zamrznuta grcka pizza. Ajd' barem toga vise nema doma, pa ce nam biti lakse.

Danas smo onda zapravo prvi pravi dan bez klope, ali nek se broji ipak kao drugi jer sam jucer vecinu dana bio samo "na limunadi".

Kad sam vec spomenuo dodatna pica, da malo i o tome napisem koju:
- Kava s kofeinom, jedna dnevno bez secera i mlijeka
- Kava bez kofeina, moze vise komada dnevno, naravno bez secera i mlijeka
- Caj vocni na bazi hibiskusa, koliko nam pase bez secera
- Voda obicna, ne pre hladna

- Izbjegavati teske cajeve (ruski, crni i kakvih sve vec ne postoji)

Kad sam vec spomenuo caj, navecer se pije caj za ciscenje, a ujutro je dobro jednu cajnu zlicicu plave soli rastopiti i decilitru mlake vode i exati to. Vjerujte mi da je exanje jedini nacin da se to popije.
Kako ne unosimu cvrstu hranu u organizam, treba nam malo poticaja da bi se iz crijeva i zeluca izbacili nusproizvodi ciscenja, a ima ih i nakon 20 dana nejedenja. nono

Usjecam se par godina mladji, ucim za ispit koji imam sutra i potpuno sam nabrijan da radim nesto korisno.

- 14:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

---== # ==---

<< Arhiva >>

Tudji blogovi:
Jelena Vukosav
Fat Camp - prva epizoda
Fat Camp - druga epizoda
Fat Camp - treca epizoda

Bila nekad kemik
O Chondropathii PF

Za bucke debeljuce
za debeljuce